Agenda

26 mei: Opening Klompenmakerswerkplaats D’n Liempdsen Herd

By 20 mei 2019 mei 22nd, 2019 No Comments

Informatie

Op zondag 26 mei aanstaande is het feest in D’n Liempdsen Herd. Een aantal projecten van het SPPiLL-project ‘Gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’ is gereed en dat moet gevierd worden. Tijdens het Lentefeest op 26 mei wordt het erf achter D’n Liempdsen Herd met het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats geopend en worden de nieuwe wandel- en fietsroutes en routeapp gepresenteerd. Al deze projecten worden aan het publiek gepresenteerd op zondag 26 mei, tijdens een feestelijke dag in en rondom Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Door vele SPPiLL-vrijwilligers is er hard gewerkt aan de realisatie van de verschillende projecten.

Klompenmakerswerkplaats en bakhuis achtererf
Het erf achter D’n Liempdsen Herd is gereed en wordt in gebruik genomen. Een jaar lang is er hard gewerkt door een groep vrijwilligers van SPPiLL om het achterterrein klaar te maken. Het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats zijn ingericht en klaar om er brood te bakken en klompen te maken. In het klompenmakershuisje is een expositie van materialen en foto’s van de klompenmakers Hannes en Wim van Hastenberg en Willem van Houtum ingericht. De hele middag wordt er brood gebakken en worden er klompen gemaakt.

Programma

Je bent welkom op 26 mei van 9.00 tot 16.00 uur.

In de ochtend staan de nieuwe wandel- en fietsroutes centraal. Tussen 12.30 en 13.30 uur vindt het officiële programma plaats met bijdragen van betrokken vrijwilligers, kapelaan Geoffrey de Jong en wethouder Peter van de Wiel. ’s Middags is het gezellig toeven op het erf van D’n Liempdsen Herd. Met vrolijke muziek van de Willy’s, de geur van versgebakken brood en het geluid van scherpe messen die bollen populierenhout omtoveren tot klompen. Vrijwilligers zorgen op diverse plaatsen voor tekst en uitleg bij de gerealiseerde producten. Neem voor het volledige programma een kijkje op www.liempdsenherd.nl

Locatie

D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4, 5298 AC Liempde

Meer informatie
Lentefeest Liempdsen Herd